Thursday, April 15, 2010

Aloo Ane ! Ada berani ka?Membidas TPM kelmarin, calon PKR bagi P094 Hulu Selangor , Zaid Ibrahim mencabar Muhyiddin untuk bersama-sama mengisytihar harta masing-masing untuk membersihkan nama mereka bersama. Sebelum itu Muhyidin dengan angkuhnya memberi nengulas pemilihan Zaid sebagai calon adalah kerana kekayaannya semata-mata.
Terpulanglah kepada TPM sekarang samada berani menyahut cabaran ini ataupun kecut segal-galanya untuk menyahut cabaran dari Zaid Ibrahim. Muhyiddin pada satu ketika berpendapat pemilihan Zaid sebagai calon tidak mungkin kerana kredibiliti beliau sahaja malah lebih kepada kemampuan harta yang ada padanya.

"Sekarang pun boleh (isytihar), esok pun boleh. Tetapi mereka kena isytihar juga," katanya ketika ditanya kesediaan beliau berbuat demikian setelah isu 'kekayaannya' dibangkitkan Muhyiddin semalam.
Menyifatkannya sebagai "tuduhan karut", Zaid turut kelihatan mempersoalkan peranan Muhyiddin sebelum ini - ketika menjadi menteri kabinet - terhadap cadangan perdana menteri pada waktu itu Tun Abdullah Badawi supaya mereka mengisytiharkan harta dan hutang masing-masing."Tetapi cadangan Pak Lah ditolak. Jadi Muhyiddin patut jelaskan mengapa?" soalnya kembali sambil mendakwa beliau masih berpegang kepada pendirian lamanya menyokong cadangan tersebut.

Aloo Ane...Ada beranikah mau bikin pengisytiharan ? Kalau setakat melalak dibelakang baik tak payah !!!!!

No comments: