Friday, October 16, 2009

Tiru..Tiru..TiruMemang dah cofirm dah, Umno sebuah parti photostat. Najib pulak orang yang amat suka meniru dan mencuri idea orang lain.

1Malaysia tiru 1Israel

Umno For All tiru PAS for ALL

Kelab penyokong Umno tiru Kelab penyokong Pas

Dewan Ulamak Umno tiru Dewan Ulamak Pas


Dah macam takdak idea lain nak tiru..Itulah Umno yang semakin terdesak untuk kembali mendapat sokongan orang Melayu. Umno yang semakin jauh dari hati orang Melayu Islam tidak akan berjaya jika perubahan yang asas iaitu memertabatkan hukum dan ajaran Islam di Malaysia tidak dilaksanakan.

Memetik kata Tuan Guru Nik Aziz dahulu...

PAS Sebagai Pembangkang Adalah Sebagai Penegur Dan Penasihat Kepada Pemerintah. Seandainya Kerajaan Pemerintah Menukar Perlembagaan Negara Dengan Meletakan Islam Sebagai Wadah Perjuangan Dan Perlembagaan Negara, PAS Tidak Akan Menentang. Sebaliknya PAS Akan Bekerjasama Dan Bersatu Dengan Pemerintah Demi Kedaulatan Dan Keutuhan Negara.

Umno perlu ingat bahawa perubahan yang hanya retorik pada kata-kata sahaja tidak akan mendapat tempat dihati orang Melayu Islam. Sejak 52 tahun yang lalu sebagai pemerintah, Umno tidak mungkin lari dari perjuangan uynag berlandaskan keduniaan.

No comments: