Friday, April 1, 2011

KAN DAH KENA...BARU TAU !


Friday, April 1, 2011
UTUSAN TIDAK SIARKAN SEPENUHNYA ULASAN HARUSSANI, MUFTI PERAK

Semalam dalam laporan The Malaysian Insider, Harussani menafikan tanggapan itu konon beliau hanya berdiam diri dan tidak bersuara berhubung pendedahan rakaman video seks.

Sebaliknya, Mufti Perak itu menegaskan, sejak rakaman video seks itu didedahkan awal minggu lalu beliau telah mengeluarkan kenyataan dengan menegaskan pendedahan itu telah mengaibkan Anwar yang juga Ketua Umum PKR kerana ia belum dibuktikan kebenarannya.

“Siapa kata saya tidak bersuara? Siapa kata saya tidak ada cakap apa? Sejak hari pertama lagi saya sudah bercakap mengenai perkara ini dan bagi saya rakaman video seks itu telah mengaibkan Anwar kerana tidak saksi yang boleh buktikan.

“Saya ada bercakap dengan Utusan Malaysia tapi apa yang keluar sikit sahaja, mereka tidak keluarkan secara keseluruhan apa yang saya katakan... yang tertulis ia (video seks) hanya fitnah, itu sahaja... yang lain-lain tidak keluar,” kata Harussani kepada The Malaysian Insider semalam.

Utusan yang terkenal dengan perangai sebegini meneruskan tradisi mereka berbohong dan menyembunyikan pelbagai fakta jika ianya tidak menguntungkan Umno. Hinggakan Mufti Perak pun nak dimainkan juga oleh Utusan Meloya. Diharap rakyat dapat membuka mata mereka terutamanya Harussani sendiri, betapa selama ini Utusan sememangnya tidak pernah berlaku adil lebih-lebih lagi yang memberi kelebihan kepada selain dari Umno.

No comments: